Placeta de Benalua 2013
Datos Historicos
Detalle Explicación de la Hoguera: Cisne Blanco Cisne Negro Año 2017
Seccion Hogueras - Hogueras

La vida és una contínua lluita d.oposts. Dos elements, enfrontats, són els que sempre donen ales i contingut a l.impuls vital. La lluita d.un contra un altre fa que el motor del món es moga, provoque reaccions i facilite la pròpia existència. Perque no existix el blanc sense el negre, la purea sense lo corrupte i la bondat sense la maldat. Sempre dos hi ha, i cadascún ha de triar quin li representa més.

Cal triar entre ser el cigne blanc o ser el cigne negre.

Baix l.evocació del clàssic ballet de “El llac dels cignes” de Chaikovski, enguany vertebrem la foguera a partir de les dualitats que imperen en el món. En el centre i remat vorem a la princesa Odette, l.elegant cigne blanc:protagonista, estrela i representació de la virtut. Al seu costat, la bruixa Odile, el malvat cigne negre: envejosa, embaucadora i retortillada. Dos cares d.una moneda que es representa observada per la taranyina de sentiments pasionales del món actual.

La foguera tractarà de portar les dualitats al seu punt àlgit de comparació. El dia i la nit contrasten en la festa de les Fogueres, en un dia solejat i replet de bellesa i esplendor,i una nit obscura plena de botelló, problemes i queixes. El fort i el dèbil, clàssica representació del poder front al poble es dona el regrés, es giren les tornes i el poder corrupte és cada dies més dèbil observat pel poble que ha despertat de la seua letàrgia. Vore el got mig ple o mig buit depén de cóm t.hagen afectat les clausules sol, les hipoteques o les preferents, mentres uns atres tiren de targetes black, paraisos fiscals i evasió d.imposts.

Lo vell i lo nou també es compara. ¿Podrien ser Sonia Castedo i Gabriel Echávarri? Lo vell podria ser el rom “Brugal” i lo nou un Ikea, o tal volta un megapont. Lo fret i lo calent es correspon en lo curt i en lo llarc entre una parella que sembla no estar coordinats a l.hora de les seues trobades amoroses. Iguals i iguals. Perque iguals i diferents no és una opció. Tots som iguals en el món, encara que les notícies moltes voltes vullguen fernos creure lo contrari. De lo car i lo barat tenen la culpa les marques: exclusives, pijo, blanques i de tot a cent. I allà observant des de lo alt Mercadona, disposta a dominar al món. I cóm no, la Bella i la Béstia, que poden tindre certa semblança en dos coneguts polítics d.àmbit nacional, un en barba i un atre en coleta. ¿Quí és quí?
Comentarios
Tu Comentario
Nombre (Obligatorio)

E-Mail (obligatorio)

Comentario
Para evitar el acceso masivo de mensajes falsos por medio de robots, rogamos se inserte en la casilla de Control la palabra completa que designa la imagen que aparece encima de esta nota..
Palabra de Control

Normas de uso

Esta es la opinion de los internautas, no de benaluense.es

No esta permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.

El comentario no sera visible hasta ser aprobado por el moderador.

Recibiras un aviso en tu email cuando el comentario sea visible

Enlaces Patrocinados
Charcutería La Ermita
Calle Foglietti, 31
Tel:
Enlaces Patrocinados
Almacenes Bodi, S.L.
Calle Alberola, 39
Tel: 965 130 311
Enlaces Patrocinados
Centro Medico Dental Benalua
C/ Alona, 18
Tel: 965 923 159
© 2010 www.benaluense.es